Penetrasyon: virüsün bir şekilde hücre içine girmesi demektir. İnsan vücuduna giren bir virüs fark edildiğinde nasıl gerekli ve doğru iyileştirmeler yapılıyor ve virüsün dışarı atılması bekleniyorsa bu sanal alanlar için de geçerlidir.Günümüzde oldukça gelişmiş olan,insanların fazlasıyla vakit geçirerek verilerini fark ederek veya etmeden paylaştığı, teknoloji ve ağ sistemlerinin saldırılara karşı korunması için geliştirilmiş bir sistem olan Sızma Testi, sistemin güvenliğini değerlendirmek üzere bir bilgisayar sistemi üzerinde gerçekleştirilen temsili bir siber saldırıdır. Siber saldırı sonucunda ortaya çıkan durum rapor edilmelidir ki saldırılara karşı gerekli önlemler alınsın, karşılaşılması olası durumlara karşı hazır olunsun ve tekrarının olmaması için tedbirler alınıp zaman kazanılsın.
Bu nedenle uygulamalı sızma testi eğitimi sizi; sistemin zafiyetlerini tanımaya, gerekli önlemleri alıp zaman kazandırmaya ve sonuçlarının raporlanarak düzeltilmesi gereken altyapıları tespit edip kendinizi daha da geliştirip bu alanda daha zor saldırılara karşı hazır hale gelebilmenizi sağlar.
Siber güvenlik, kurumların ve bireylerin bilgi/veri trafiğinde karşılaşabileceği zararlı ağ sistemlerine karşı önlem almak için oluşturulmuş bir sistemdir. İnternet ortamının kendini güncellediği her an karşılaşılabilecek sorunlara karşı önlem alarak kurumun veya bireyin zarar görmesini engelleyen siber güvenlik uzmanı sızma testi ile sistemin zafiyetlerini bularak verilerin hasar görmemesi veya çalınmaması için 3 farklı yöntem kullanır.
1.Beyaz Şapka (Beyaz kutu) Testi, sistem yöneticisinin bilgilerine sahip olarak bir güvenlik değerlendirmesi yapılır ve bilgi toplama aşamasına geçilerek zafiyet tarama işlemleri yapılır.
2.Siyah Şapka (Siyah Kutu) Testi, sistem içinden biri olmadan saldırgan bakış açısı ile yapılan güvenlik testi aşamasıdır.
3.Gri Şapka (Gri Kutu) Testi, sistemdeki herhangi bir hizmeti kullanan çalışanların veya yüklenicilerin erişim yetkilerinin değerlendirildiği test aşamasıdır.
Bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağına karar verilir, uygulanır ve raporlanır. Rapor sonucunda kurum gerekli güvenlik önlemlerini alır.
Siber Güvenlik Uzmanlığı Nedir?Siber Güvenlik Uzmanı çalıştığı/hizmet verdiği kurumun elektronik bilgi sisteminin korunmasını sağlayan kişidir. Özel ya da devlet kurumlarında çalışabilir. Siber ağların ve bilgisayar teknolojilerinin her geçen gün gelişmesi nedeniyle bu sektörde nitelikli personel ihtiyacı da oldukça fazladır.
Siber Güvenlik Uzmanına Neden İhtiyaç Duyulur?Siber güvenliğin birincil amacı, bireyin ve şirketlerin/kurumların verilerini internet ortamında güvence altına almaktır. Bu önemli konuda bilinçsiz veya bilgisiz olmak, birçok sorunu beraberinde getirebilir.
Bu eğitimde; eğitime katılım sağlayan katılımcılara, siber güvenlik alanında tüm detaylara vakıf olarak, tam donanımlı bir siber güvenlik uzmanı olmaları sağlanacaktır.
Ağ Taramaları
Sistem Hacking
Sızma Testi Nasıl Planlanır?
Sızma Testi Gerçekleştirme Yöntemleri
İç ve Dış Ağlara Yönelik Zafiyet Tespitleri
Aktif Bilgi Toplama ve Port Tarama Yöntemleri
Sızma Testi Adımları
Sızma Testi Araçları
Sızma Testi Metodolojisi
Uygulamalı Saldırı Teknikleri
Kali Linux Pentest Makinesini Tanıma
Metasploitable-2 Kurban Makinesi
Ağ Ortamında Sistemlerin Keşfi
Port ve Servis Tarama
Tespit Edilen Zafiyetli Servislerin Hacklenmesi
Bind Shell ve Reserve Shell Kavramları
Web Zafiyetleri
SQL Injection
XSS
Command Injection
LFI
CSRF
Dosya Yükleme Zafiyetleri
Burpsuite Kullanımı
Ödül Avcılığı Kavramı
Siber Güvenlik Uygulama Platformları
Capture the Flag Kavramı
Siber Güvenlik Kariyer Planlama
Şair ve yazar, mucit. 26 Haziran 1975 tarihinde Ankara’da doğdu. Çermikli bir baba ve Erganili bir annenin oğludur. İlkokulu Yenituran İlköğretim Okulu, ortaokulu ise Ankara Anadolu Lisesi Almanca bölümünde okuduktan sonra, liseyi Bursa’da bulunan Işıklar Askeri Lisesinde tamamladı. Kara Harp Okulu’nu bitirdi ve bir Topçu teğmeni olarak mesleki kariyerine başladı.
2000-2002 yıllarında Amerika’da Naval Postgraduate School’da bilgisayar alanında yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir mühendis subay olarak hizmet etmeyi müteakip, yarbay rütbesiyle 2017 yılında emekli oldu.
Ankara'da ikamet eden Yılmaz Değirmenci; 2003 yılında Microsoft Research ekibi tarafından düzenlenen yapay zekâ destekli konuşmayı anlama projesinde birinci olarak ödül kazandı. Ayrıca bilgi birikimini 2012 yılında başka bir yapay zekâ uygulamasında somutlaştırdı. "YılmaZCan" ismini verdiği şiirmatik robot, kullanıcı tarafından ekranına girilen bir ismi de kullanarak o anda o kişiye özel bir şiir yazmakta ve bu şiiri kullanıcıya bir kâğıt çıktı olarak sunmaktadır.
Şiirlerinde, hissedilen duyguların ve yaşanılan deneyimlerin felsefi derinliğine girmeye odaklanmış, çok farklı kaynaklardan beslenen bir üslup sezilmektedir.
Mutluluk üzerine son yazdığı kitap, her kesimden okuyucu tarafından büyük beğeni topladı. 2016 yılında kendi şiirlerini paylaştığı bir radyo programı icra etti.
Yılmaz Değirmenci; halen uzmanlık alanı siber güvenlik ve yapay zekâ konularında verdiği hizmetler ve geliştirdiği çözümlerle profesyonel yaşamına devam etmektedir.
ESERLERİ- Araştırma: Sonsuzluk Teknolojileri (mucit Nikola Tesla’nın hayatı ve buluşları hk., 2005)
- Roman: Buluşma (bilimkurgu romanı 2006), Siyah Beyazın Ötesi (2012).
- Şiir: Siyah Işığın Parlaması (2006).
- Yaşam: Mutsuzsan Nedeni Sensin (2015).